Har du råkat ut för en olycka och på något sätt fått en trasig eller sprucken tand? Eller har du en skadad tand på grund av karies? Då behöver du med stor sannolikhet sätta in en tandkrona. Det är viktigt för att hålla ett naturligt och friskt bett. Tandkronan ser ut ungefär som en hätta som placeras ovanpå den skadade tanden. Behandlingen går till så att tandläkaren förbereder tanden för kronan genom att slipa tänderna med en typ av borr. Kronan behöver nämligen tillräckligt mycket med plats runt om den skadade tanden för att ge ett tillräckligt stabilt skydd. Den klistras sedan fast på den slipade tanden och smälter på ett fint sätt in med resten av tandraden.

Ett vackert leende är inte bara viktigt rent estetiskt och socialt, utan friska tänder är även en nödvändighet för att kunna tugga på rätt sätt och för att upprätthålla en god livskvalitet. Att besöka en seriös tandläkarpraktik som lägger stor vikt vid att en krona både ska se ut och fungera precis som en naturlig tand är därför otroligt viktigt.

 Vilka typer av kronor finns det?

 Kronor kan se ut på en mängd olika sätt och tillverkas i olika material. Det finns guldkronor, metallkeramiska kronor, och helkeramiska kronor. Dessutom finns det flera olika typer av porslinskronor. Ett tandkrona pris avgörs beroende på vilket material som används, och desto bättre kvalitet ju högre pris blir det. Helkeramiska kronor har blivit ett allt mer populärt alternativ, och detta beror dels på dess kosmetiska egenskaper men också tack vare den bondningsteknik som används för att sätta dit den. De är tillverkade i ett och samma stycke keramik vilket gör att man undviker skador som senare är svåra att reparera.

 Andra behandlingar för ett vackrare leende

 Ett vackert leende skapar självförtroende. Oavsett om du behöver reparera en tand eller är ute efter stället som utför bästa tandblekning i Malmö ska du kika in TandCity. Där möts du av välkomnande miljöer som inte känns som en typisk tandläkarpraktik. Perfekt till dig som annars drar dig från att gå till tandläkaren. Dessutom erbjuds det generösa öppettider vilket förenklar bokning av tid, även för dig som jobbar klassiska kontorstider. Mellan sju på morgonen till åtta på kvällen kan du besöka praktiken. Du erbjuds kvalitativ tandvård till riktigt förmånliga priser och mycket satsas på att arbeta med innovativa och digitala lösningar. Professionell tandvård ska vara tillgänglig för alla.

SHARE
Yoloo
Oavsett om du är en äventyrare, foodie, reseentusiast, fotbollsspelare, ingenjör eller bara helt enkelt älskar att läsa så är Yoloo plattformen för dig. Här hittar du medryckande, engagerande texter om mat, livsstil, hälsa, shopping, resor och andra viktiga aspekter i livet. Vi i Team Yoloo har som mål att förmedla användbar information inom många olika områden. Så, häng med oss på upptäcktsfärd till världens alla hörn, smakrika matupplevelser och nya hälsosamma vanor.