Att tänka på när du ska köpa penslar för nästa projekt | Yoloo

Rätt redskap och utrustning är viktigt för vilket projekt som helst och när det kommer till måleriarbeten gäller det att köpa rätt penslar, på nätet eller i butik, för ett bra slutresultat. Det är inte bara viktigt att välja en pensel av hög kvalitet, utan också en modell som passar just det typ av måleri du planerar att ägna dig åt. En pensel för fasadmålning ser alltså inte likadan ut som en pensel anpassad för akvarellmålning. Se därför till att läsa den här guiden innan du börjar shoppa loss inför ditt nästa projekt!

Olika typer av penslar

Egentligen behöver du inte särskilt många borstar, utan det viktiga är att de du använder är bra och anpassade för det de är tänkta att användas för. Generellt finns det två olika typer av penslar – de med naturliga strån och de med syntetiska strån.

Naturliga penslar är tillverkadeav djurhår och är mjuka med hög absorptionsförmåga. Beroende på vilket typ av hår som används i borsten lämpar de sig olika bra med olika typer av färg. Att köpa penslar i Stockholm tillverkade av mårdhår passar till exempel utmärkt för akvarellmålningar, men också tillsammans med oljefärg, vinylfärg och akrylfärg. Tittar du i stället på svinborst fungerar det bra med lite tjockare färg och mindre bra med tunnare färg som till exempel vattenfärger.

Syntetiska penslar är i stället tillverkade av konsthårinylon, polyester eller en kombination av de båda. Dessa passar bra för latexfärger och vattenbaserade färger och har en lite högre motståndskraft när det kommer till vatten än naturliga penslar. Kvaliteten på syntetiska penslar blir allt bättre med åren och börjar mer och mer efterlikna de naturliga penslarnas lite mer exklusiva känsla. Idag går det också att köpa penslar med en kombination av både naturliga och syntetiska strån för att uppnå en perfekt kombination. Välj den typ som passar dig bäst och de typer av färger du planerar att måla med.

Utöver vilket material penslarna är tillverkade av kan du såklart även köpa penslar i olika storlekar, former och tjocklekar för att hjälpa dig att måla både stora ytor och små detaljer.

Snabbt och enkelt att köpa penslar på nätet

Har du kommit fram till vilken modell som lämpar sig bäst för ditt projekt är det en smart idé att köpa dina penslar på nätet. På så sätt får du tillgång till en mängd olika tillverkare och prisklasser och få en snabb och tydlig överblick av vilka modeller som egentligen finns på marknaden. Ska du köpa penslar i Stockholm finns det hobbybutiker som erbjuder försäljning både online och i butik, vilket gör att du kan välja det alternativ som känns bäst just för dig. Lycka till med målningen!