Hitta det bästa vinet för varje tillfälle | Yoloo

När arbetsveckan äntligen nått sitt slut kan det vara otroligt avkopplande och trevligt att slå sig ner och njuta av ett gott glas vin. Antingen i favoritfåtöljen framför brasan med en bra bok eller tillsammans med vännerna i solen på någon härlig uteservering. Vin är helt enkelt en dryck som passar för nästan alla tillfällen, men frågan är om det faktiskt finns vinsorter som passar extra bra för en särskild situation? Det kommer du kunna ta reda i följande guide som listar det bästa vinet för varje tillfälle!

För en kväll tillsammans med tjejerna

Inför en tjejkväll kan det vara trevligt att duka upp med lagom söta viner med en mjuk och lätt karaktär. Satsa gärna på både vita och röda viner för att anpassa dig efter de olika smakpreferenserna som kan finnas i sällskapet.

För picknicken eller uteserveringen

När temperaturen ökar och solen börjar värma upp parkerna och uteserveringarna runt om i staden är det självklart dags att plocka fram det kära rosévinet! Den där rosa porlande drycken som ju passar som handen i handsken för mysiga picknickar med partnern eller roliga after works tillsammans med kollegorna. Vilket som blir ditt bästa rosévin beror helt enkelt på tycke och smak då de görs på många olika druvblandningar och erbjuder flera olika karaktärer och nyanser.

För en härlig middag

Ska du bjuda in till en härlig middag och planerar att servera rätter som exempelvis en mustig gryta, en god viltstek eller en härlig grillbuffé kommer ett riktigt gott fylligt rött vin vara det bästa valet. Vinets kraftfulla och kryddiga karaktär kommer komplettera smakerna i maten på ett utmärkt sätt och göra hela matupplevelsen ännu bättre.

För mingel och tillställningar

Det bästa vinet för den där stunden före middagen eller för mingel vid speciella tillfällen som bröllop, födelsedagar och andra sammankomster är helt klart champagne eller mousserande vin. Om du väljer cava, prosecco, sekt eller champagne är helt upp till dig, men en sak är i alla fall säker – att skåla med bubbel kommer få vem som helst på gott humör!

Se på ovanstående tips som en vägledning du kan ta hjälp av om du känner att du behöver lite extra inspiration eller nya idéer. Det är alltså inget som säger att det måste se ut på detta sätt, utan du kan självklart ta med ett fylligt rött vin till sommarpicknicken eller bjuda på ditt bästa rosévin till middagen. För regler är ju till för att brytas, eller hur? Det bästa du kan göra är att läsa på om olika druvor och vinproducenter för att skapa dig en uppfattning om vad som skulle kunna falla dig i smaken och sedan beställa dem till Systembolaget om de inte redan finns på lager. Att själv testa dig fram mellan olika karaktärer och aromer kommer hjälpa dig ännu mer på vägen i att hitta vilket vin som är bäst för varje tillfälle och förhoppningsvis kommer du snart ha en alldeles egen guide att gå efter!