Exklusiv Omega armbandsur med brunt läderband, i Stockholm

En klocka är en accessoar som kan både vara trendigt och personlig.  Med rätt vård och underhåll kan en klocka vara i många år.

En av de få accessoarerna för män som kan ärvas i generationer är en tidlös klocka. Andra saker såsom kostymer, telefoner och bilar kan bli omoderna. Det kan till och med bli svårt att underhålla dem. En klocka kan användas i flera årtionden framöver. Det kan bli till en engångsinvestering och användas vid flera olika typer av tillfällen: från ditt eget bröllop till din sons bröllop. Och det är en perfekt present till dina nära och kära. Det finns flera märken på klockor som har fått hög status genom åren. Bland alla dessa märken är några exempel Omega, Rolex, Chopard och Patek Philippe. Till exempel om man letar efter exklusiva klockor i Stockholm bör man tänka på att köpa ett märke som kan tas över av nästa generation. Här är några exempel.

Se även: Vikten av att hitta rätt butik när du investerar i en tudor klocka i Stockholm

Patek Philippe

Reklamerna för klockor från Patek Philipe lyder “you never actually own a Patek Philippe; you merely hold it for the next generation” (Ben Clymer, TOP 10: LEGACY WATCHES, n.d). En Patek Philippe-klocka är klassisk och kan ärvas i generationer. Den är en kombination av en fantastisk klocka och en accessoar som kan bäras vid flera tillfällen så som bröllop och andra högtidliga evenemang. Klockor från Patek Philippe genomsyras av elegans och de är högkvalitativt handarbete. Deras utformning är ojämförbar och designen är välbalanserad. Sedan 1839 har mindre än 1 miljon Patek Philipe blivit designade. Detta är för att bevisa hur mycket detaljarbete som krävs för att designa ett Patek-ur. Det tar ungefär nio månader för att skapa en baskollektion och inte mindre än två år för en komplicerad design (Austin Considine, 5 REASONS COLLECTORS LOVE PATEK PHILIPPE, 2016). En klocka från Patek Philipe passar perfekt på handleden.

Omega

Omega är ett av världens mest populära lyxmärken för klockor. Klockmärket har fått hög status från att ha nära samarbeten med Olympiska spelen, NASA, James Bond, Constellation osv. År 1962 gick en grupp astronauter som inkluderade Walter Schirra och Leroy ”Gordo” Cooper” för att köpa klockor i Houston till sin tur i Mercury-programmet. De köpte Omega Speedmasters. På detta vis gjorde Omega sin första historiska rymdfärd (Watch Time, 10 THINGS TO KNOW ABOUT OMEGA, 2017). Omegas Speedmaster fick ökad popularitet och blev NASA:s standardutgåva i mitten av 1960-talet. Det är fortfarande det officiella valet för NASA och är känd som den enda klocka som burits på månen ((Ben Clymer, TOP 10: LEGACY WATCHES, n.d).

När du letar efter Omega-klockor i Stockholm bör du alltid leta efter ett ur som klarar av att åldras. En butik i Sverige som säljer klockor är Rob Engström. Mer detaljer kan hittas på deras hemsida.

SHARE
Yoloo
Oavsett om du är en äventyrare, foodie, reseentusiast, fotbollsspelare, ingenjör eller bara helt enkelt älskar att läsa så är Yoloo plattformen för dig. Här hittar du medryckande, engagerande texter om mat, livsstil, hälsa, shopping, resor och andra viktiga aspekter i livet. Vi i Team Yoloo har som mål att förmedla användbar information inom många olika områden. Så, häng med oss på upptäcktsfärd till världens alla hörn, smakrika matupplevelser och nya hälsosamma vanor.