Många lyxiga klockor i en klockbutik i Stockholm

Klockor är fantastiska accessoarer som inte bara används för att hålla koll på tiden, utan också för att bidra med ett starkare stiluttryck hos människor. Klockor är en reflektion av personlig stil och personliga val. Klockor valda av en speciell anledning kan ses som en del av ens personlighet. Klockor är tillgängliga i många olika typer av modeller beroende på tillverkare, märke, typ, funktioner osv. Lyxklockor är de som är aningen dyrare och som är utrustade med premium funktioner som inte finns i standardutgåvor av klockor. Dessa klockor är oftast tillverkade av internationellt populära märken och väljs på grund av sitt utseende och funktionalitet (thetrendspotter.net, 20 TOP LUXURY WATCH BRANDS YOU SHOULD KNOW, 2017). Det finns flera märken så som Rolex, Longines, Chopard, Patek Philipe osv, alla välkända för att tillverka lyxklockor. Innan man köper en lyxklocka bör de entusiastiska försöka hitta mer information om de klockmärke som de vill ha och välja det som passar deras krav bäst. På grund av detta ger följande punkter mer information om några av de mest kända klockmärkena.

Se även: Hitta snygga klockor av hög kvalitet och välj ut favoriten

Longines

Longines är ett schweiziskt märke som etablerades år 1832 av Auguste Agassiz och som för tillfället ägs av Swatch Group. Detta klockmärke är välkänt som en exklusiv tillverkade av flyganpassade tidur. Longines klockor är en urmakare som tillverkare ur som passar för sportevenemang (mywatch.nu, LONGINES WATCH – FROM THE FLIGHT AND TIMING, 2015). Logon för Longines klockor, vilken är ett timglas med vingar, är en av de äldsta registrerade logotyperna för ett klockmärke. Utöver att tillverka armbandsur är Longines också kända för att vara den officiella tidtagaren för många Olympiska Spel. Utöver dessa evenemang är Longines också kopplade till flygevenemang. Några populära modeller från detta märke är Longines Dolce Vita, Longines Prima Luna, Longines Conquest osv.

Chopard

Detta klockmärke grundades år 1860 av Louis-Ulysse Chopard som var en schweizisk urmakare (thetrendspotter.net, 20 TOP LUXURY WATCH BRANDS YOU SHOULD KNOW, 2017). En Chopard-klocka är känd för sitt klassiska utseende och detaljrika funktioner. Ända sedan sin etablering sägs Chopard stå för en hel del innovativ utveckling med sina klockmodeller. Dessa klockor är välkända för sin precision. Klockor från Chopard innefattar en lång rad av modeller, från kvartsur till mekaniska klockor. Det finns också några Chopard-klockor som har mer sportigt utseende. Exempel på klockor från Chopard inkluderar kollektionen Mille Miglia, Chopard Happy Sports, L.C.U-kollektionen osv. Utöver att tillverka klockor är Chopard också kända för att vara verksamma inom smyckesbranschen.

Det finns flertalet respekterade klockhandlare i Sverige, från vilka du kan köpa en lyxklocka. Rob Engström är en sådan butik i Stockholm där klockentusiaster kan köpa Rolex-klockor i olika modeller eller andra lyxklockor från olika märken. Mer information kan hittas på deras hemsida.

SHARE
Yoloo
Oavsett om du är en äventyrare, foodie, reseentusiast, fotbollsspelare, ingenjör eller bara helt enkelt älskar att läsa så är Yoloo plattformen för dig. Här hittar du medryckande, engagerande texter om mat, livsstil, hälsa, shopping, resor och andra viktiga aspekter i livet. Vi i Team Yoloo har som mål att förmedla användbar information inom många olika områden. Så, häng med oss på upptäcktsfärd till världens alla hörn, smakrika matupplevelser och nya hälsosamma vanor.