Ljusdesign är ett viktigt ämne som påverkar både inredningen och humöret på kontoret | Yoloo

Det finns flera anledningar till att investera i bra belysning på kontoret. Först och främst är det viktigt att personalen ser vad de håller på med. Dålig belysning kan snabbt leda till misstag och även huvudvärk på grund av överansträng syn. Bra belysning skapar bättre förutsättningar för att nå framgång.

Anledningar till att anlita en ljusdesigner

Att dålig belysning ska undvikas känns självklart idag, ändå är det många företag som slarvar eller helt enkelt inte alls tänker på hur belysningen påverkar verksamheten. Det finns många sätt att förbättra kontorsbelysningen, det enklaste sättet att få det riktigt bra från början är genom att anlita en ljusdesigner. Dessa kan inte bara bedöma kontorets nuvarande ljussituation, de kan även göra snabba åtgärder och lägga upp en långsiktig plan för bästa möjliga belysning.

Ljuset och människan

Det finns flera undersökningar som visar vilken stor påverkan ljuset har på människans välbefinnande och även den interna klockan. När solen går upp ser kroppen till att du börjar vakna. Även det motsatta är sant, det vill säga att kroppen förbereder sig för sömn när solen går ned. I Sverige kan det snabbt bli problematiskt, speciellt under vinterhalvåret när dagarna är kortare och mörkret snabbt infinner sig. Konsulter inom ljusdesign tar hänsyn till detta när de ska lägga upp belysningen på kontoret.

Ljusdesigntjänster i Stockholm och andra storstäder

Sverige har sedan länge legat i framkant när det kommer till inredning och belysning. Detta kan mycket väl bero på att vinterns mörka dagar tvingat fram någon form av utveckling inom detta område.

Ljusdesign har inte bara en funktionell fördel, det vill säga att belysningen hjälper personalen att arbeta mer effektivt. Belysningen har även stor påverkan på inredningen. Det går att skapa en fantastisk atmosfär när belysningen och inredningen får arbeta ihop. Företag som erbjuder ljusdesigntjänster i Stockholm och andra orter kan i majoriteten av fallen kombinera det kreativa med det praktiska.

Stor skillnad med små medel

Ett företag som erbjuder konsultation inom ljusdesign i Stockholm eller annan ort kan förvandla ett kontor och verkligen sätta pricken över i:et. Det är inte ovanligt att anlita en konsult inom ljusdesign i Stockholm ihop med andra konsulter, exempelvis en inredare. Investeringen kan förvandla ett tråkigt kontorslandskap till något som alla kan vara stola över, något som verkligen har en WOW-faktor.

Att satsa på belysningen innebär att du investerar i personalen och atmosfären. Arbetsplatsen har trots allt stor påverkan på flera aspekter av verksamheten, från trivsel till effektivitet.I Sverige finns det flera företag som specialiserat sig inom detta område. Vissa företag erbjuder endast konsulttjänster inom belysning medan andra tillhandahåller ljuskonsulter ihop med andra konsulttjänster.Det är alltid bra att undersöka tidigare projekt, oavsett vilken konsult du överväger.