Weekendpaket på hotell | Yoloo

Att boka ett weekendpaket kan vara ett bra sätt att komma ner i pris när man vill komma bort och se något nytt över en helg eller långhelg. Det har länge varit vanligt att åka till europeiska storstäder på en weekend och visst kan det vara härligt. Men de senaste åren har fenomenet ”turista hemma”, eller ”hemester” fått ett uppsving, och många tittar nu efter erbjudanden i svenska städer när det är dags att boka weekendresa.  

Weekendpaket i städer – vad vill du göra och vad ska ingå?

När man bokar en weekend är det ofta viktigt att det är lätt att ta sig till staden samt ta sig runt inom den när du är där. Utöver det bör det finnas sevärdheter som passar dina intressen. Gillar man shopping är det roligt med ett mysigt shoppingstråk. Tycker man om god mat kan det vara värt att kolla upp stadens restauranger. Tycker man om sport kanske man vill kolla upp om det finns möjlighet att gå på en match eller två. I Sverige finns det många mindre städer som erbjuder just de här möjligheterna, och därmed är möjligheterna till en skön ”hemester” goda. 

Tips: leta efter weekendpaket där du kanske inte hade tittat först

De flesta kanske tänker på Stockholm, Göteborg eller Malmö när det är dags att boka en stadsweekend, men det kan finnas fördelar med att välja lite lagom stora städer när man ska boka weekendpaket – Gävle till exempel. Självklart vill man ha en stad som erbjuder både restauranger, shopping och sevärdheter att besöka under helgen, men utöver det kan det vara skönt att staden är så pass liten att det går att gå mellan de flesta besöksmålen, och i en mindre stad kan man ofta dessutom komma ned i pris när det gäller boendet. 

Weekendpaket i Gävle på hotell City Gävle – nära till många sevärdheter

I natursköna Gävle finns det många sevärdheter att besöka, oavsett årstid. På sommaren är en helg på roliga Furuviksparken ett bra tips för familjen som vill komma iväg på en kortsemester. För den sportinbitne är ett besök på någon av Brynäs matcher kanske ett självklart val. Närheten till havet gör det möjligt att ge sig iväg på en paddeltur på dagen och på kvällen njuta av mat på en restaurang i centrum. Vintertid är ett besök hos Gävlebocken något av ett måste. På hotell City Gävle är alla dessa sevärdheter lätta att ta sig till med endast en kort bilresa. 

Hur bokar man det bästa weekendpaketet på hotell i Gävle?

När man har bestämt sig för att det är i Gävle man ska spendera kortsemestern och letar efter det bästa weekendpaketet på hotell i Gävle kan det vara en bra idé att kolla in Hotell City Gävles erbjudanden. Hos dem ingår dessutom ofta frukostbuffé i priset.