Asiatisk mat Södermalm | Yoloo

Det asiatiska köket faller många människor i smaken och har de senaste årtiondena blivit en självklar del av det svenska köket. Smakrika wokrätter, stekt ris och kyckling med jordnötssås är numera ett stående inslag på veckomatsedeln och allt fler asiatiska restauranger har slagit upp sina portar runt om i landet. Vill du både kunna inhandla fräscha asiatiska råvaror och äta riktigt god asiatisk mat är Södermalm i Stockholm en het plats att besöka!

Södermalm är en stadsdel i Stockholm som bjuder in till alltifrån trendiga modebutiker och hippa vintageaffärer till mysiga caféer och omtyckta restauranger. Gillar du asiatisk mat är Södermalm en utmärkt plats att besöka för att upptäcka detta smakrika kök, både när du är ute efter bra restauranger eller efter att inhandla fräscha råvaror för att skapa din egen måltid. Oavsett adress finns närheten till asiatisk mat i alla delar av Södermalm och det centrala läget gör restaurangerna och butikerna lätta att nå för både lokalbor och turister.

Asiatiska kök på Södermalm

För att ge dig lite inspiration till vilka typer av asiatiska kök du kan hitta på Södermalm i Stockholm kommer här en kort beskrivning av några av de vanligaste:

Thailändska köket – Det thailändska köket inkluderar alltifrån nudelrätter och ris till curry och färdigskuren biff, fläsk eller kyckling. Även fisk och skaldjur är vanliga inslag och många av rätterna smaksätts med citrongräs och chili. På Södermalm finns flertalet restauranger som riktat in sig på det thailändska köket och dessutom finns butiker med bra öppettider som erbjuder asiatisk mat i Södermalm så att du själv kan tillaga dina favoriträtter.

Japanska köket – Ris, misosoppa, färsk fisk och inlagda grönsaker – det japanska köket handlar om lång tradition och råvaror av riktigt hög kvalitet. Älskar du sushi, sashimi, yakaniku och yakitori är de japanska restaurangerna på Södermalm ett självklart alternativ. Eller varför inte leta upp en adress och butik med asiatisk mat i Södermalm och testa att göra din egen sushi?

Indiska köket – Ett annat otroligt populärt kök är det indiska och där kan du njuta av god Tikka masala, Korma, Raita och Naan. Besöker du en restaurang är ett tips att beställa in flera rätter och dela tillsammans med ditt middagssällskap för att få chans att testa så många olika smaker som möjligt.

Hitta restauranger och butiker med asiatiskt tema på Södermalm

För att hitta bra tips på både butiker och restauranger med asiatisk mat är det allra bäst att titta online. Där får du en bra överblick över vilka alternativ som finns tillgängliga i din närhet och kan också ta reda på deras öppettider. Asiatisk mat hittar du enkelt i närheten eller på Södermalm och det stora utbudet erbjuder något för alla smaklökar!