Tudor armbandsur med band i svart stål

Tudor har länge ansetts vara något av den ”yngre brodern till Rolex”. Mycket för att märkena har samma grundare, Hans Wilsdorf. Det finns självklart också ett flertal likheter mellan märkena, även om det idag dragits något av en skiljelinje mellan dem. Men båda märkena satsar på pålitlighet och kvalitet, med tidlösa men samtidigt moderiktiga designer och gedigna funktioner i varje armbandsur. Namnet Tudor har märket hämtat från den engelska kungaätten, något som säger mycket om vilket typ av intryck man vill ge. Med denna typ av klassiskt märke kan det vara viktigt att fundera över var man ska köpa klockan. Det finns bra ställen att köpa sin Tudor-klocka i Stockholm, så att man kan få rätt service till klockan om något skulle hända den.

Se även: Kända klockmärken samt butiker som säljer lyxiga klockor i Stockholm

Tudor som märke såg dagens ljus 1946 och har under årens lopp utvecklats till att kunna mäta sig med ”storebror Rolex”. Under de senaste årtiondena har det satsats stort på Tudor och idag erbjuder märket riktigt snygga klockor, med fokus antingen på den sportiga linjen eller på den mer klassiska. Därmed kan man använda en Tudor-klocka för olika tillfällen. Den sportiga kollektionen har en mix av material, färger och kombinationer där designen fokuserar på den avancerade teknologin. Den klassiska kollektionen lägger mer fokus på elegansen, formen och mjukheten hos designen. Här prioriteras originalitet och klockan säger mycket om bäraren.

I allmänhet så är ett armbandsur idag en investering inför framtiden, något som många bär med sig genom stora delar av livet. Därmed är det viktigt att det blir rätt från början. Det kan vara smart att satsa på en stilren, kvalitativ och klassisk klocka som speglar din personlighet och ditt liv. Det är även klokt att satsa på att köpa klockan hos en klassisk klockaffär med välutbildade urmakare, dit man kan återvända för att lämna in klockan för service under årtionden framöver. Fördelen med urmakare på plats är att affären inte behöver skicka iväg klockan till leverantören. Det ligger också något beständigt och fint i kontinuiteten i att kunna återvända till ett och samma ställe för hela familjens klockor.

Var kan man då köpa en Tudor-klocka i Stockholm? Ett tips är Rob. Engström på Drottninggatan i centrala Stockholm. Det är ett etablerat företag som funnits sedan 1832, som dessutom är hovleverantörer. Här har man satsat på att vidareutbilda sina urmakare kontinuerligt för varje klockmärke, så att de är uppdaterade på de olika teknikerna som dyker upp, vilket gör att man som kund kan återvända, både för att serva sina klockor, men även för att till exempel hitta en present till en jubilar.

SHARE
Yoloo
Oavsett om du är en äventyrare, foodie, reseentusiast, fotbollsspelare, ingenjör eller bara helt enkelt älskar att läsa så är Yoloo plattformen för dig. Här hittar du medryckande, engagerande texter om mat, livsstil, hälsa, shopping, resor och andra viktiga aspekter i livet. Vi i Team Yoloo har som mål att förmedla användbar information inom många olika områden. Så, häng med oss på upptäcktsfärd till världens alla hörn, smakrika matupplevelser och nya hälsosamma vanor.