En kvinna njuter av mat med rött vin

En afterwork för kontoret, en väns födelsedag, bröllopsdag osv är några vanliga anledningar till att du skulle vilja anordna en fest. För att ditt evenemang ska bli lyckat måste du gå lite längre än att bara bjuda in ett gäng vänner, kontakta en cateringfirma och boka en lokal. Generellt sett är huvudmottot att organisera sådana här typer av tillställningar att alla ska ha det bra med gott vin och välsmakande mat med avslappnad stämning. Innan du organiserar ett trevligt evenemang med mat och vin i Stockholm eller någon annanstans bör du tänka över följande:

Inbjudan och bordsplacering

För att säkerställa att alla känner till ditt evenemang och kommer dit är det viktigt att du skickar ut inbjudan. Tid, datum, plats och klädkod är några av de saker du inte får missa att ha med på en inbjudan. Efter att du har skickat ut inbjudan kan du ta hand om bordsplacering. Beroende på antalet gäster kan du planera bordsplaceringen. Om du planerar att hålla ditt evenemang i en hyrd lokal måste du också informera dem om antalet gäster.

Se även: Hur företag kan introducera raw food i Stockholm till sina anställda

Lokal

För att festen ska bli lyckad måste du också hitta rätt lokal. Det är alltid en bra ide att besöka de olika aktuella lokalerna. Detta kan hjälpa dig att få en bättre uppfattning om vad för typ av utrymme det är de erbjuder. Passar det till ditt evenemang? Kan de anpassa det enligt dina krav (Whova, 10 THINGS TO CONSIDER WHEN CHOOSING YOUR EVENT VENUE, n.d.)? Genom att besöka lokalerna och ställa frågor
kan du få hjälp att välja rätt lokal.

Aktiviteter

För att göra ditt evenemang lite roligare kan du överväga att ha någon slags aktivitet planerad. Detta kan till exempel vara en karaokekväll, en matlagningskväll där alla lagar mat tillsammans, champagneprovning osv. Mat och dryck är hjärtat i evenemanget. Med dessa typer av aktiviteter kommer dina gäster att få spendera en minnesvärd kväll tillsammans samtidigt som de får ta del av läcker mat och dryck. Om du överväger champagneprovning, ostprovning osv. som en del av ditt evenemang bör du överväga att få hjälp från ett företag som sysslar med sådant. Ett erfaret företag inom branschen som du kan kontakta för vinprovning, interaktivt matlagning osv. är Aveqia. Mer information om deras olika tjänster kan hittas på deras hemsida.

SHARE
Yoloo
Oavsett om du är en äventyrare, foodie, reseentusiast, fotbollsspelare, ingenjör eller bara helt enkelt älskar att läsa så är Yoloo plattformen för dig. Här hittar du medryckande, engagerande texter om mat, livsstil, hälsa, shopping, resor och andra viktiga aspekter i livet. Vi i Team Yoloo har som mål att förmedla användbar information inom många olika områden. Så, häng med oss på upptäcktsfärd till världens alla hörn, smakrika matupplevelser och nya hälsosamma vanor.