Rött vin smakar bättre med ost

Älskar du mat och vin? Brukar du stå timmar i köket och försöka dig på svåra tekniker och njuter du av en riktigt god måltid tillagad efter konstens alla regler? Oavsett vilken typ av ”matperson” du är, finns det en helt ny värld att upptäcka! Den kallas för ”Aktiv Matlagning”.

Har du någonsin suttit på en fin restaurang och funderat över hur det ser ut på andra sidan köksdörren? Vad gör egentligen kockarna därinne för att kunna presentera en så fantastisk maträtt? Det är många som undrar just detta. Något som lett till att många fina restauranger numer har en öppen kökslösning. Du kan med andra ord titta på medan kockarna tillagar din och de andra gästernas mat. Kanske kliar det ändå i fingrarna? Vill du också kunna hacka lök på det där sättet eller lära dig flambera? Det finns stora möjligheter. Aktiv Matlagning är idag ett ganska känt begrepp som i kort innebär att du, tillsammans med nära och kära eller kanske kollegor, får chansen att laga mat med en riktig stjärnkock. Många företag erbjuder idag denna tjänst och mycket mer, bland annat lyxig champagneprovning, matlagningskurser och chokladprovningar. För dig som har företag är just Aktiv Matlagning ett strålande koncept för teambuilding, eftersom alla kan släppa rollen från jobbet och istället skapa något tillsammans.

Se även: Hur företag kan introducera raw food i Stockholm till sina anställda

Ett av de mer framgångsrika företagen i denna bransch är Aveqia, vars grundare David Berggren även är personen som först myntade begreppet Aktiv Matlagning. Företaget har gjort sig kända för sina härliga och mysiga middagskvällar, då vänner, familj, tjejgänget eller kollegorna kan träffas på ett avslappnat sätt och laga förstklassig mat tillsammans med riktiga stjärnkockar. Förutom att du kan lära dig en hel del nya knep när det kommer till matlagning, får du samtidigt ha en underbar vinprovning och avnjuta fantastisk mat i goda vänners sällskap.

Detta företag gör det möjligt för både privatpersoner och företag att samlas i ett toppmodernt och hemtrevligt kök för att laga mat tillsammans. Ni använder endast de finaste råvarorna och får lära er hemligheter som ni sedan kan ta med er hem till ert eget kök. För er som vill inrikta er mer på något särskilt, som att prova olika viner eller kanske njuta av en ostprovning, finns även dessa möjligheter. Att mötas tillsammans i köket är spännande, oavsett om du är duktig på matlagning eller nybörjare. För den som föredra att stå lite vid sidan och mingla, testa viner och endast hjälpa till med mindre matlagningsmoment, går det också bra under Aktiv Matlagning. För dig som älskar matlagning och trevligt sällskap finns goda möjligheter att utvecklas inom mat och vin Stockholm.

SHARE
Yoloo
Oavsett om du är en äventyrare, foodie, reseentusiast, fotbollsspelare, ingenjör eller bara helt enkelt älskar att läsa så är Yoloo plattformen för dig. Här hittar du medryckande, engagerande texter om mat, livsstil, hälsa, shopping, resor och andra viktiga aspekter i livet. Vi i Team Yoloo har som mål att förmedla användbar information inom många olika områden. Så, häng med oss på upptäcktsfärd till världens alla hörn, smakrika matupplevelser och nya hälsosamma vanor.