En grupp vänner njuter av mat med kalla drycker

Det sägs att den snabbaste vägen till en mans hjärta går genom magen. Det kanske ligger några korn av sanning i detta gamla uttryck men istället för att säga att det är vägen till en mans hjärta så skulle vi vilja påstå att det är den snabbaste vägen till allas hjärtan. Vem gillar inte god och vällagad mat? Det är dock stor skillnad mellan att äta gott och att själv laga maten tillsammans med sina kollegor, något som många konferensföretag har lagt märke till.

Att erbjuda matlagningskurser för företag är egentligen inget nytt. Matlagning i grupp är ett beprövat koncept som ofta används för att skapa en bättre sammanhållning i en grupp, speciellt hos personalen i ett företag. De företag som erbjuder dessa event för företag har utvecklat och förfinat konceptet till att bli så bra som möjligt. Det finns exempelvis konferensföretag som specialiserat sig helt på just detta.

Se även: En spännande och kulinarisk mat- och vinupplevelse utöver det vanliga

Företag som exempelvis Aveqia har just matlagningsaktivitet för teambuilding & kickoff som specialitet. Sådana aktiviteter sätter stora krav på personalen, speciellt kockarna som både måste vara duktiga på att laga mat själva och som även måste kunna lära ut, bearbeta en grupp och få alla deltagarna att känna sig glada och nöjda när dagen väl är över. Även här har företaget lyckats riktigt bra, bland annat har en av deras kockar, Johan Backéus, blivit utnämnd till årets kock 2017. Denna tävling har han lyckats komma till final på flera gånger och i de flesta fallen var han på håret att vinna. Den här gången, år 2017, lyckades han ta sig hela vägen.

Om det är just de fantastiska kockarna eller de specialinredda lokalerna som är hemligheten bakom just Stockholmsföretagets framgångsrecept är svårt att säga. Resultatet talar dock för sig. De flesta som använder sig av just detta företagsevent i Stockholm brukar återkomma eftersom det faktiskt är en teambuildingsaktivitet som är både rolig, effektiv och välsmakande.

Alla har inte stjärnkockar i köket som kan vägleda dig till fantastiska måltider men alla har åtminstone gjort sitt yttersta för att attrahera, utveckla och utbilda sin personal. Så gott som alla konferensföretag inom just denna nisch satsar stenhårt på just personal. Söker du efter ett roligt sätt att få personalen att arbeta bättre i grupp eller helt enkelt lära känna varandra mer bör du kolla upp vilka företag som erbjuder kurser i matlagning nära dig.

SHARE
Yoloo
Oavsett om du är en äventyrare, foodie, reseentusiast, fotbollsspelare, ingenjör eller bara helt enkelt älskar att läsa så är Yoloo plattformen för dig. Här hittar du medryckande, engagerande texter om mat, livsstil, hälsa, shopping, resor och andra viktiga aspekter i livet. Vi i Team Yoloo har som mål att förmedla användbar information inom många olika områden. Så, häng med oss på upptäcktsfärd till världens alla hörn, smakrika matupplevelser och nya hälsosamma vanor.