En fest planerad av ett par som gifter sig

Ska du gifta dig? Gratulerar! Att få gå fram till sin partner framför alla dina nära och kära för att lova varandra evig kärlek är ett ögonblick i livet du aldrig kommer att glömma. Det krävs dock lite planering och lite arbete för att kunna se till att ditt bröllop blir så bra som möjligt.

Organisering och planering ger de bästa förutsättningarna för en bra fest

Först och främst är det alltid bra om du ger dig själv möjlighet att planera länge. Se till att du dessutom sätter igång med planeringen snabbt. Ett tips är att gå igenom hela dagen från morgon till kväll och försöka se det i din fantasi. Hur börjar bröllopsdagen? Vart skulle du vilja ha själva vigseln? Ett bröllop består av otaliga stora och små beslut som måste tas. Ska vi bjuda alla vi känner eller bara våra närmsta? Ska vi hyra kock eller försöka göra all mat hemma? Hur mycket ska vi spendera på bröllopsklänningen och varför ska vi inte lägga mer än så?

Ett tips är att köpa en stor anslagstavla som du fyller upp med allt ni kan komma på. Denna kan du sedan sortera när du ser vilka saker som hänger ihop eller som påverkar varandra. Dessutom kan du få en bra överblick över hur mycket det kommer att kosta.

Se även: En spännande och kulinarisk mat- och vinupplevelse utöver det vanliga

Maten är viktigare än vad du tror

Det är inte alltid lätt att få just maten att stämma. Ju fler personer som bjuds in, desto fler olika smaker och allergier måste tas i åtanke. Ett stort tips är att ta hjälp av en firma som kan sköta en del av arbetet åt dig. Att få lägga över lite av ansvaret till ett företag med professionella och fantastiskt duktiga kockar, exempelvis Aveqia, ger dig möjlighet att lägga mer tid och fokus på planeringen av de andra delarna. De skulle kunna hjälpa er genom att ta fram en smakfull meny med passande drycker utefter just era önskemål. Du kan då hålla hela ditt bröllop i deras exklusiva lokaler mitt i centrala Stockholm. Det finns även andra företag som är duktiga på just bröllopsmiddag i Stockholm eller i andra storstäder. De håller alla hög klass så oavsett vem du vänder dig till kommer du och dina gäster med hög sannolikhet att bli nöjd med maten.

Försök att göra det personligt

De flesta har faktiskt många förutbestämda meningar när det kommer till just bröllop. Man skulle nästan kunna säga att det finns en färdig mall som skapats genom alla de otaliga filmer och tv-serier där ett stort bröllop ska hållas. Vårt sista tips är att du försöker göra något oväntat och ovanligt. Något som faktiskt är ett uttryck för dig och din partner. Det kan exempelvis handla om att välja en ovanlig lokal istället för en kyrka eller att ni bestämmer en mer avslappnad klädstil för er bröllopsfest i Stockholm istället för kostym och klänning. I slutändan är det bara du och din partner som vet hur just ni två ska kunna ge ert bröllop en personlig känsla. Det är ju trots allt ni två som ska gifta er.

SHARE
Yoloo
Oavsett om du är en äventyrare, foodie, reseentusiast, fotbollsspelare, ingenjör eller bara helt enkelt älskar att läsa så är Yoloo plattformen för dig. Här hittar du medryckande, engagerande texter om mat, livsstil, hälsa, shopping, resor och andra viktiga aspekter i livet. Vi i Team Yoloo har som mål att förmedla användbar information inom många olika områden. Så, häng med oss på upptäcktsfärd till världens alla hörn, smakrika matupplevelser och nya hälsosamma vanor.