Varianter av semesterkryssning i Dubai

Dubai är en av de mest populära destinationerna i Förenade Arabemiraten och är känt för sina exotiska och vackra turistmål. Genom intensiv urbanisering och utveckling under några decennier har detta ställe nu förvandlats till ett kulturellt pulserande turistcentrum för människor från hela världen trots att Dubai endast var en fiskeby fram till början av förra seklet. 2015 upplevde Dubai det fjärde största turistflödet i världen (hospitalitynet.org, DUBAI TOURISM – STATISTICS AND TRENDS, 2016). Turister kan utforska attraktioner som sträcker sig från lyxhotell och nöjesparker till rofyllda stränder. Med andra ord kan folk njuta av en extremt varierad och inspirerande semesterupplevelse i Dubai (seawings.ae, 33 IDEAS FOR DUBAI HOLIDAYS, 2016). Man kan även besöka några exotiska destinationer som finns nära kustlinjen genom Kryssningar Dubai. Några exempel på dessa är Palm Jumeirah, Burj Al Arab och Atlantis Hotel. Ett flertal kryssningssemestrar erbjuder en chans för turister att utforska dessa orter medan kryssningsfartyget är ankrat i hamnen under en viss tid. Mer information om de mest populära kryssningsdestinationerna i Dubai följer nedan.

Se även: 3 skäl att välja kryssning i Asien

Burj Al Arab

Burj Al Arab är det första 7-stjärniga hotellet i världen. Det är ett populärt landmärke som är byggt på en separat konstgjord ö nära kustlinjen och anses även vara en ikonisk symbol för Dubai. Ön är ansluten till fastlandet genom en bro. Hotellet erbjuder en mängd olika tjänster såsom upphämtning i Rolls-Royce med chaufför, lyxigt spa, matsal och boendemöjligheter, det finns till och med en helikopterplatta för att möjliggöra ankomst och avgång via helikopter. Och mycket mer, såklart! Vissa turer och resebolag inkluderar även kryssningserbjudanden, vilket gör det möjligt för turister att besöka hotellet i samband med kryssningar.

Palm Islands

För första gången någonsin i bygg- och verkstadsindustrins historia, har Dubai lyckats starta ett projekt som består av tre konstgjorda öar med formen av en palm utanför Dubais kustlinje. Palm Jumeirah är den enda som idag är helt klar och ståtar med lyxhotell, ett köpcentrum, badorter etc. Det är möjligt att besöka Palm Jumeirah Island när man är på kryssning. Här finns också andra aktiviteter för turister som temaparker, vattensporter och akvarier. Man kan även koppla av och njuta av den lugna miljön genom att sitta i sköna fåtöljer och titta på havet. En populär plats på Palm Jumeirah Islands är Atlantis Hotel, som bör vara på toppen av ens lista när man planerar en resa hit.

Förutom dessa ställen finns det fler platser i Dubai som är mycket populära, såsom Ski Dubai, Burj Khalifa, Dubai Fountains m fl. Man kan boka en Kryssning Dubai all inclusive från ett resebolag som heter Hummingbird i Sverige. Besök gärna deras hemsida för mer information.

SHARE
Yoloo
Oavsett om du är en äventyrare, foodie, reseentusiast, fotbollsspelare, ingenjör eller bara helt enkelt älskar att läsa så är Yoloo plattformen för dig. Här hittar du medryckande, engagerande texter om mat, livsstil, hälsa, shopping, resor och andra viktiga aspekter i livet. Vi i Team Yoloo har som mål att förmedla användbar information inom många olika områden. Så, häng med oss på upptäcktsfärd till världens alla hörn, smakrika matupplevelser och nya hälsosamma vanor.