En person njuter av sitt golfspel under en weekendresa

När ålderns höst börjar närma sig kan det kännas svårare och svårare att komma på vad du ska göra med din fritid, för att inte nämna att det blir svårare att skaffa nya vänner och bekantskaper. Det finns dock ett sätt att råda bot mot detta, speciellt om du gillar att spela golf.

Det finns otaliga golfbanor utspridda runt världens alla hörn. Dessa kan du nu enkelt besöka genom att ta del av en golfresa med utlandsboende. Det innebär helt enkelt att du kan stanna i en vackert inredd lägenhet eller i ett fint boende med nära tillgång till både golf och andra aktiviteter. Skillnaden mellan att gå via en researrangör, exempelvis Sunbirdie, och att fixa sitt boende helt själv är gemenskapen. Researrangörerna märkte tidigt vilket framgångsrecept det var att låta likasinnade golfspelare träffas, spela golf och gå på aktiviteter, evenemang och jippon tillsammans. De inledande vänskapsbanden knyts snabbt genom det gemensamma intresset och allteftersom tiden går kan riktiga vänskaper blomma ut och i många fall fortsätta även långt efter att golfresan är över.

Se även: Njut av sol, god mat, vänner och roliga golfaktiviteter istället för att skotta snö

Naturligtvis kan du även boka en golfresa bara för att spela golf. Det finns lika många företag som erbjuder prisvärda weekend- och veckoresor som det finns företag med sociala golfresor. Om det bara är själva golfandet du är ute efter kan du alltid boka upp allting själv och hoppas på att träffa lite folk på plats. Det blir inte riktigt samma sak som att låta någon annan stå för all planering och allt bakgrundsarbete.

När vintermånaderna börjar närma sig är det lätt att känna sig lite nere men du kan enkelt få upp hoppet igen genom att boka kolla upp trevliga golfresor och golfpaket. Det spelar ingen roll om du är ett golfproffs eller en nybliven entusiast. Golf är en sport som vem som helst kan börja med och med lite tid och lite övning kan även du bli en duktig golfare.

Några av de länder där du kan hitta bra golfpaket, både för sologolfaren och den sociala golfaren, är Frankrike, Portugal, Spanien och Italien. Dessa har inte bara golfbanor i världsklass utan är även intressanta länder med magnifika städer som är väl värda att besöka oavsett anledning.

Ge dig själv en socialare semester, fylld med golf och glada minnen i goda (blivande) vänners lag. Eller åk själv och lämna stressen och pressen från vardagslivet hemma.

SHARE
Yoloo
Oavsett om du är en äventyrare, foodie, reseentusiast, fotbollsspelare, ingenjör eller bara helt enkelt älskar att läsa så är Yoloo plattformen för dig. Här hittar du medryckande, engagerande texter om mat, livsstil, hälsa, shopping, resor och andra viktiga aspekter i livet. Vi i Team Yoloo har som mål att förmedla användbar information inom många olika områden. Så, häng med oss på upptäcktsfärd till världens alla hörn, smakrika matupplevelser och nya hälsosamma vanor.