Upptäck Sverige

Få saker du köper blir du rikare av, men resor är ett undantag. Om du vill skapa oförglömliga minnen med dina nära och kära bör du verkligen fundera över äventyrliga resor. Det finns bra alternativ både här i Sverige och i Afrika! Vi ger dig lite tips som du kan ha i åtanke när du vill äventyra.

Upptäck Sverige

När man planerar resor är det ofta lätt att glömma bort vårt eget land. Sverige har fantastiskt mycket att erbjuda om man bara tittar lite extra noggrant. Hur många har till exempel befunnit sig högst uppe i norra delen av landet? Naturen här är häpnadsväckande och påminner mer om något från Nya Zeeland. Varför inte uppleva det själv genom att boka in äventyrsresor hit?

Bestig ett berg

Vi kanske inte har alperna eller Mount Everest, men högt uppe i norr finns Kebnekaise. Detta mäktiga berg sträcker sig upp över 2 000 meter och bjuder på hisnande utsikt över Kiruna. Att på egen hand bestiga detta berg är inte att rekommendera, det kräver stor kunskap och säkerhetstänk. Genom att boka in en äventyrsresa hit kan du istället få hjälp med såväl utrustning som guidning och få ut mycket mer av berget. En stor fördel när du bokar denna typen av resor via en erfaren arrangör är att du dels får träffa likasinnade men också får ut mer av resan. Du kan se platser du annars inte känt till, njuta av lokala maträtter och bo på bekväma vandrarhem. Äventyrsresor i Sverige är något som passar många olika åldrar och som garanterat kommer ge dig mersmak.

Äventyrsresor i Afrika

För dig som vill uppleva annan natur än vår svenska finns många spännande resmål. Vad sägs om att vandra i de spektakulära Atlasbergen i norra delen av kontinenten. När du bokar en komplett resa via en researrangör får du ofta ut mer av vistelsen. Förutom att du kan få chansen att vandra bland Atlasbergen kan du även få upptäcka den myllrande staden Marrakech, njuta av fantastisk nordafrikansk mat och träffa människor som bor här. Det är svårt att på egen hand hitta guldkornen, men en erfaren resebyrå med fokus på äventyrsresor har ofta bra kontakter för såväl boenden samt aktiviteter. Planerar du att åka med familjen? Kolla upp vilka alternativ som finns för äventyrliga resor till Afrika. Många arrangörer har olika nivåer, exempelvis lättare vandring för den som reser med ungdomar och barn, och svårare för träningsentusiasterna.

Få ut mer av din resa

Oavsett om du är intresserad av att lära känna den svenska naturen mer genom att boka in en äventyrsresa här, eller om du snarare är nyfiken på utlandet, finns bra och äventyrliga resor att boka. Äventyrsresor till Afrika är omåttligt populära, här finns vänliga människor, bra priser, god mat och fantastisk natur. Kontakta en erfaren resebyrå som specialiserar sig på just äventyrliga resor. De har ofta bra koll på landet, sevärdheterna, säkerheten och hittar bra priser. Kom ihåg att du även kan resa till andra platser, exempelvis gå inkaleden i Peru, upptäcka Kilimanjaro eller vandra i Kroatien. Det finns till och med resor som tar dig hela vägen till Mount Everests Basecamp. Där snackar vi äventyr om något!