Olika butiker för barn och vuxna på köpcentrum i Haninge

För barnfamiljen som vill bo i en småstad nära storstaden är Haninge, Tyresö och Nynäshamn perfekta tillflyktsorter. Här finns ett stort utbud av de aktiviteter och faciliteter man behöver för familjelivet. För den som är friluftsintresserad, eller bara i allmänhet gillar att vara ute i naturen, så finns havet inpå knuten, och det finns därmed goda förutsättningar för att skapa sig ett harmoniskt familjeliv som fungerar länge.

Goda kommunikationer för den som fortfarande vill pendla in till Stockholm City finns också. Dels de kommunala alternativen, men även bilvägen går det snabbt att ta sig in till stan längs med väg 73, där även ett praktiskt köpcenter, Port 73, ligger. Detta är ett smidigt köpcenter som erbjuder praktiska och roliga butiker i Haninge. Det lättillgängliga läget bredvid just väg 73 gör det enkelt att ta sig till centrat, även från kringliggande orter som Tyresö och Nynäshamn, och det stora utbudet av butiker täcker upp många av familjens behov. Eftersom här finns många olika typer av butiker, så slipper du åka runt till olika affärsområden för att inhandla det som behövs i vardagen.

Se även: Fler butiker flyttar ut till köpcenter och det är lätt att förstå varför

Det här är ett köpcenter som vänder sig till hela familjen, och det finns ofta roliga aktiviteter för barnen, något som kan underlätta shoppingrundan för rastlösa små yrväder. Här finns även ett flertal restauranger och caféer, men även ett gym, vilket kan vara smidigt om du pendlar hem från Stockholm och vill träna lite på vägen hem.

Utbudet av butiker varierar, med allt från två stora mataffärer till modebutiker för hela familjen. Här kan du även handla till djuren i familjen, eftersom en av Arken Zoos butiker huserar på området. Smidigt att kunna göra många inköp för vardagen på ett och samma ställe! Väl värt att nämna är även utbudet av fackhandelbutiker. Med flera sportbutiker kan familjens olika sportaktiviteter täckas upp. Här finns även något för de lite mer stillsamma ögonblicken, med till exempel Klackenbergs Böcker & Papper Haninge, en bokhandel med böcker och skrivattiraljer för både liten och stor. Klackenbergs är en familjeägd bokhandel som satsar stort på barns läsande. Perfekt för dig som vill främja dina barns läsning.

På det stora hela är fördelarna med Haninge och dess omnejd många, med närheten till Stockholm, men också en livskraft i sig själv, inte minst i form av närheten till havet, företagsamhet, utbildningsmöjligheter och ett stadsliv som kan tillfredställa många behov. Det finns ett rikt utbud av restauranger och butiker i Haninge, bland annat med köpcentran som Port 73. Kommunen är dessutom tillräckligt stor för att kunna erbjuda en mängd aktiviteter till den som vill engagera sig i till exempel föreningslivet, men har samtidigt nog med småstadskänsla för den som vill komma bort från storstadslivet och ta sig tillbaka till rötterna och naturen.

SHARE
Yoloo
Oavsett om du är en äventyrare, foodie, reseentusiast, fotbollsspelare, ingenjör eller bara helt enkelt älskar att läsa så är Yoloo plattformen för dig. Här hittar du medryckande, engagerande texter om mat, livsstil, hälsa, shopping, resor och andra viktiga aspekter i livet. Vi i Team Yoloo har som mål att förmedla användbar information inom många olika områden. Så, häng med oss på upptäcktsfärd till världens alla hörn, smakrika matupplevelser och nya hälsosamma vanor.