En vacker silverring av hög kvalitet

När det kommer till smycken är ett av de mest eftertraktade och omtyckta materialen silver, en ädelmetall med spännande egenskaper. Denna vackra, glittrande och skinande metall trollbinder med sin skönhet och fungerar att bära till livets alla tillfällen. För er par som letar efter speciella och unika silverringar till förlovning eller vigsel, har vi bra tips!

Att välja ut ringar till förlovning eller vigsel är något av det roligaste som finns, men det kan givetvis vara lite klurigt också. Kanske är ni inte helt säkra på vilken design ni gillar eller vilket material ni ska ha. Vanligtvis tillverkas vigsel- och förlovningsringar i äkta guld eller silver, men det görs även ringar i platina, titan, stål och palladium. Just silver är väldigt populärt, dels eftersom det har sin vackra färg som strålar som en sol, men även för att silver är väldigt hållbart. Till dess fysikaliska egenskaper hör bland annat att metallen har otroligt bra ledningsförmåga. Men mest omtyckt är ädelmetallen såklart för sin vackra lyster. Silver reflekterar nästan 100 % av ljuset som lyser på det.

Se även: Utsökta ringar i exklusiv och tidlös design – hitta dina favoriter

Vi människor har älskat silver i tusentals år. Det finns tidiga fynd med anor från 6 000 år tillbaka, bland annat i form av prydnadsföremål. För dig som är intresserad av att köpa unika och speciella silversmycken Stockholm har vi bra tips! I huvudstaden finns det mängder av duktiga guldsmeder, men en utmärker sig lite extra med sin trevliga service och sina unika smycken, nämligen Hellströms Guld.

Denna guldsmedsbutik säljer trendiga smycken från välkända varumärken som bland annat Ole Lygnaard, Ti Sento och Georg Jensen. Men de har även en egen ateljé, där de tillverkar helt egna silver- och guldsmycken. Fördelen med att vända sig till Hellströms Guld är att du och din partner kan få en skräddarsydd lösning som passar just er. När det kommer till just silverringar Stockholm, som ska bäras i kärlekens tecken, är det alltid roligt om ringarna känns helt unika för just er. Genom att ha ett finger med i designen blir ringarna utformade för er två.

Morgongåva – en fin tradition

Är det bara några veckor eller kanske dagar kvar till bröllopet? Giftermål är något underbart, en fin ceremoni när två blir en. Det är traditionsenligt att överraska sin maka den första morgonen som gifta, denna typen av gåva kallas för ”morgongåva” och är ofta ett vackert smycke. Ett tips är att köpa ett unikt silverhalsband Stockholm som matchar med era vigselringar.

Det finns givetvis många andra tillfällen då det passar att ge bort ett vackert silversmycke, exempelvis på födelsedagar, alla hjärtans dag, julafton eller varför inte mitt i vardagen? Silver är hållbart och tål att användas hela livet. Med tiden tenderar metallen att oxidera, då svartnar det. Många gillar dock förändringen och väljer att låta silvret bli oxiderat, men du kan också enkelt rengöra silvret med passande putsmedel.

SHARE
Yoloo
Oavsett om du är en äventyrare, foodie, reseentusiast, fotbollsspelare, ingenjör eller bara helt enkelt älskar att läsa så är Yoloo plattformen för dig. Här hittar du medryckande, engagerande texter om mat, livsstil, hälsa, shopping, resor och andra viktiga aspekter i livet. Vi i Team Yoloo har som mål att förmedla användbar information inom många olika områden. Så, häng med oss på upptäcktsfärd till världens alla hörn, smakrika matupplevelser och nya hälsosamma vanor.